KERTOTAULUJEN HARJOITTELUUN

KERTOTAULUMESTARI-PAKETTI

KERTOTAULUMESTARI

Värikästä ja monipuolista materiaalia kertotaulujen harjoitteluun. Sopii erinomaisesti myös tuki- ja erityisopetukseen.

JULKAISTU KEVÄÄLLÄ 2017 

 

Kertotaulumestari -oppimateriaali on tarkoitettu lapsille, jotka vasta aloittavat kertotaulujen 0-10 harjoittelemisen tai tarvitsevat niissä vielä lisää kertausta. Se sopii mainiosti tuki- ja erityisopetukseen tai matematiikan tunneille lisämateriaaliksi.

 

Lapset ovat erilaisia ja jokainen oppii asioita yksilöllisesti, joten Kertotaulumestarista on yritetty tehdä mahdollisimman monipuolinen. Kertotauluja harjoitellaan pelien, tarinoiden, kuvien, muistisääntöjen, ääneen lukemisen, piirtämisen ja erilaisten tehtävien avulla.

 

Kertotaulumestari on vapaasti kopioitavissa omaan käyttöön.

                          

 

Katso video

Kertotaulumestari-paketti

Kertotaulumestari -paketti sisältää:

 

  • Tehtävävihko osa 1. Sisältää kertotaulut 0-5 ja 10. Opettelujärjestys on käyttäjällä vapaasti valittavissa, mutta me olemme valinneet ensimmäiseen osaan nämä kertotaulut, koska monissa kouluissa näitä opetellaan ennen muita kertotauluja. Kertotaulujakso sisältää yleensä opetussivun, johdattelua kertolaskuun kuvien avulla, piirtämistä, lukujonoja, kertotaulun ääneen lukemista, yhdistämistä jakolaskuun ja valmiita kertotaulutestejä. Vihon lopussa on kertausjakso, jossa on tehtäviä, bingopohja, noppapelejä ja testejä.

  • Tehtävävihko 2. Sisältää kertotaulut 6-9. Opettelujärjestys on käyttäjällävapaasti valittavissa. Kertotaulujakso sisältää yleensä opetussivun, johdattelua kertolaskuun kuvien avulla, piirtämistä, lukujonoja, kertotaulun ääneen lukemista, yhdistämistä jakolaskuun ja valmiita kertotaulutestejä. Vihon lopussa on kertausjakso, jossa on tehtäviä, bingopohja, noppapelejä ja testejä.

 

  • Kertotaulujulisteita A3, A4 ja A5. Isommat julisteet on hyvä laittaa seinille esille. Esim. A4-juliste, jossa jokainen kertotaulu on omanaan numeron sisällä, on hyvä paljastaa aina yksi kerrallaan riviä täydentäen. A3-julisteen ideana on, että lapsi huomaa kertotaulujen ikään kuin vähentyvän mitä pidemmälle mennään, sillä nehän toistuvat. A5-julisteen voi kiinnittää esim. lapsen pulpettiin.

 

  • Kertotaulupalapelit. Palapelissä yhdistetään lasku ja siihen sopiva vastauspala.

 

  • Kertotaulukortit. Kertotaulukorttien avulla on hyvä kysellä lapselta kertotaulua harjoitellen myös nopeutta. Näiden avulla voi pelata myös muistipeliä.

 

  • Ympyrä- ja vastauskortit. Lapsi valitsee ympyröistä esim. kolmen ja neljän kertotaulun. hän lajittelee vastauskortit oikean kertotauluympyrän päälle eli mihin kertotauluun tulo eli vastaus sopii. Laskuja sen vastaus pitää aina sanoa ääneen.

 

  • Kirjanmerkit. Värikäs kertotaulun kirjanmerkki voi olla aina kätevästi mukana esim. matematiikan kirjan välissä kotitehtävien kohdalla.

 

  • Palkitsemisjärjestelmä. Lapsi sisustaa linnaansa tavaroilla ja hahmoilla palkintona tehtävien tekemisestä. Lapsi vali
    tsee hahmon tai esineen, värittää ja leikkaa sen ja lopuksi liimaa linnaansa.

 

 

Kertotaulumestari-paketti on osoittautunut erinomaiseksi välineeksi kertotaulujen opettamiseen, selkeiden ja monipuolisten tehtäviensä ansioista. Jokainen kertotaulu esitetään havainnollisesti satataulun avulla. Erityisen hyvänä pidän sitä, että oppilas ymmärtää kertotaulujen jatkuvuuden, ne eivät lopu 10 x… vaan niitä voi jatkaa eteenpäin.

Vaihtelevista tehtävistä voi valita oppilaille sopivat ja soveltaa niitä myös toiminnallisessa oppimisessa.

Yhteys jakolaskuun on myös esitetty selkeästi.

Olen käyttänyt pakettia erityisopetuksen pienryhmäoppilaillani (4. 5. ja 6.-luokkalaisilla) sekä omalla tokaluokkalaisella pojallani kotona. Suosittelen!

Riikka Riutta

Erityisluokanopettaja

Muistolan koulu, Sastamala

                         

Kertotaulumestari-paketti:

Hinta: 210,00 € (alv 0 %)
260,40 € (alv 24 %)

+ toimituskulut

 

REFERENSSIT

Akaa

Alavus

Haapajärvi

Hämeenkyrö

Ilmajoki

Järvenpää

Karjaa

Kauhava

Kokkola

Lahti

Lapua

Loimaa

Mänttä-Vilppula

Nakkila

Pinsiö

Pori

Punkalaidun

Pöytyä

Sastamala

Seinäjoki

Tampere

Turku

Urjala

Uusikaupunki

Valkeakoski

Ähtäri

Kiinnostuitko
tuotteistamme?

Siirry tilaamaan

Heräsikö
kysymyksiä?

Ota yhteyttä